October 20, 2021, 4:16 pm
Home

Stimati vizitatori,

Bine ati  venit pe noul site oficial al parohiei Trifesti, judetul Neamt.

Administrativ-teritorial comuna Trifeşti aparţine judeţului Neamţ, aflându-se la o distanţă de aproximativ 6 km faţă de municipiul Roman .

Prin intermediul acestuia dorim sa oferim tuturor vizitatorilor informatii generale despre parohia noastra,  fiind  prezentate date istorice,  proiectele administrativ - gospodarestisi si cultural -misionare Biserica Trifesti aflate in derulare sau propuse.

O sectiune speciala este dedicata Sfintei Icoane Facatoare de Minuni a Maicii Domnului sau "Sfanta de la Trifesti" dupa cum mai e cunoscuta si pe care avem bucuria de a o avea in parohia noastra.

Sfanta Icoana  are o istorie aparte, ce se transmite din generaţie în generaţie. Potrivit acesteia, cu cateva sute de ani în urmă un cioban, care işi avea stâna pe malul drept al râului Moldova, a găsit în albia râului o bucată de lemn, adusă de ape. A luat lemnul din apă şi a incercat să facă un foc cu el. În momentul în care a încercat să taie cu un topor acea bucată de lemn, ciobanul a observat că din acesta a început să curgă sânge.

Speriat şi mirat, el a mers cu bucata de lemn la preotul satului.

Din acel lemn a fost facută Sfanta Icoană, care s-a dovedit a fi făcătoare de minuni.

Faima Sfintei Icoane Facatoare de Minuni de la Trifesti a depasit granitele judetului Neamt, iar credinciosi din toata tara  vin sa se inchine cu evlavie la icoana Maicii Domnului cerand ajutor si indrumare.

Multumirile noastre domnului Vasile Danci Morosan pentru materialul realizat destre "Sfanta de la Trifesti" si pe care l-am folosit si noi pe site

Incheiem acest scurt discurs multumindu-va pentru vizita dumneavoastra  si va dorim navigare placuta!