October 20, 2021, 3:33 pm
Home Procesiuni in alte parohii

Procesiuni cu Sfanta de la Trifesti in alte parorhii

Faima Sfintei Icoane Facatoare de Minuni de la Trifesti a depasit granitele judetului Neamt, iar credinciosi din toata tara  vin sa se inchine cu evlavie icoana Maicii Domnului cerand ajutor si indrumare.

De asemenea la cererea credinciosilor  se organizeaza pelerinaje cu Sfanta Icoana in alte parohii.  Cea mai veche insemnare despre procesiuni in alte localitati  este de la 4 mai 1920 prin care  preotul din Trifeşti este învoit de Episcopia Romanului să meargă cu icoana prin tot judeţul.

Va prezentam mai jos citeva din pelerinajele cu Sfanta Icoana care au avut loc in anul 2011:

Duminica I din Postul Mare - Parohia Scorteni - Bacau
Duminica a II-a din Postul Mare - Parohia Boistea I - Bacau
Duminica a III-a din Postul Mare - Parohiile: Valea Seaca I, Valea Seaca II, Mandrisca, Cucova - Bacau
Duminica a IV-a din Postul Mare - Parohia Holt - Bacau
Duminica a V-a din Postul Mare - Parohia Sf. Nicolae - Roman - Neamt

In Postul Sfintilor Apostoli - Parohia Sfintii Imparati Constantin si Elena - Comanesti - Bacau si Parohia Schitu Frumoasa - Bacau


In Postul Adormirii Maicii Domnului - Parohia Sfantul Gheorghe - Orbic - Buhusi - Bacau si Parohia Lazaret - Bacau

Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Parohia Trifeşti, Protopopiatul Roman, a fost adusă in data de  22 septembrie, în pelerinaj la Biserica 'Sfântul Vasile cel Mare' de lângă Spitalul Municipal Roman (Spitalul Nou). Cu această ocazie, începând cu ora 16:00, un sobor de preoţi a oficiat slujba Sfântului Maslu şi alte rugăciuni speciale pentru cei aflaţi în necazuri şi suferinţe. După cum a declarat pentru „Ziarul Lumina” pr. Constantin Gherasim, inspector în probleme de tineret şi mass-media al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului, programul de rugăciune a continuat şi joi, 23 septembrie, după cum urmează: ora 7:00 - Acatistul Maicii Domnului, ora 9:00 - Acatistul Bunei Vestiri, ora 12:00 - Acatistul Sfântului Acoperământ al Maicii Domnului, ora 16:00 - Paraclisul Maicii Domnului.

Un reportaj realizat de dl. Vasile Danci Morosanu poate fi vizionat  aici.

 

Credinciosii din Onesti se pot inchina, pana joi, 4 august, icoanei facatoare de minuni a Maicii Domnului de la Trifesti. Pretiosul odor se afla la Catedrala “Pogorarea Sfantului Duh” din Onesti, unde sunt oficiate zilnic slujbe si rugaciuni speciale.

Mai multe detalii a oferit pentru Radio TRINITAS, parintele Constantin Alupei, Protopop de Onesti: “Savarsim Acatistul Preasfintei Nascatoare de Dumnezeu, in fiecare seara facem Paraclisul Maicii Domnului, iar maine dimineata se va oficia Sfanta Liturghie. Maine seara, la ora 18:00, vom face Sfintirea Apei, Sfantul Maslu si Acatist inchinat Preasfintei Nascatoare de Dumnezeu. Icoana va ramane pana joi seara, dupa care se va intoarce la Trifesti”.

În Parohia Sf. Gheorghe-Orbic, Protoieria Buhuşi, din jud. Bacău, în perioada 7-9 august 2011, cu binecuvântarea și purtarea de grijă a Preasfințitului Părinte Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului, a avut loc pelerinajul intitulat: ,,Căutaţi pacea cu toţii şi sfinţenia fără de care nimeni nu v-a putea vedea pe Dumnezeu,, - cu Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Trifeşti,jud. Neamţ.

„ Acest pelerinaj, cu Icoana Maicii Domnului de la Trifeşti, a fost un bun prilej de împrospătare a vieţii spirituale şi de întărire a credinţei,un izvor de bucurie, iubire şi luminare interioară a credincioşilor. Predicile, rugăciunile, slujbele și cântările religioase, au făcut din acest pelerinaj, o lucrare misionară prin care s-a manifestat taina iubirii lui Dumnezeu pentru oameni şi a iubirii oamenilor faţă de Dumnezeu [...],Pelerinajul s-a dorit a fi și un îndemn în a păstra cu sfințenie însemnele religioase, simbolurile creștine,obiceiurile și datinile sfinte, pentru ca tăvălugul globalizării să nu ne poată înghiți tot ceea ce a mai rămas creștinesc și românesc în noi – credința și cultura străbună,, - a declarat părintele paroh Gheorghe Bârjovanu de la parohia Sfântul Gheorghe – Orbic.

La Pelerinaj au participat mulțime de credincioși buhușeni și din împrejurimi, autoritați centrale și locale.

O prezentare mai detaliata a pelerinajului o gasiti la adresa http://parohia-orbic.blogspot.com/2011/08/sfanta-icoana-facatoare-de-minuni.html