October 20, 2021, 3:50 pm
Home Prezentare arhitecturala
Prezentare arhitecturala

Prezentare arhitecturala

Exterior bisericaLăcaşul de cult are formă de navă în exterior şi este construit din piatră şi cărămidă, acoperit cu tablă.

De asemenea este prevăzut cu o turlă impunătoare în care se găsesc trei clopote.dintre care unul  cu inscripţia: „Acest clopot este făcut de robul lui Dumnezeu Constantin Balş vel vornic de ţara de jos şi soţia lui Ancuţa Balş la Sfânta Biserică din satul nostru Trifeşti, anul 1798".

Interiorul bisericii este in forma de cruce în interior.

De-a lungul timpului, ctitorii şi urmaşii acestoraInterior biserica au împodobit sfântul lăcaş, au donat numeroase obiecte de cult şi au îmbrăcat Icoana făcătoare de minuni în argint.

între anii 1988-1991 s-au făcut consolidări la biserică, după cutremurele din 1940 şi 1977. Lucrările s-au desfăşurat sub directa îndrumarea a P. S. Episcop Eftimie, care a alocat sume importante din fondurile Episcopiei, fiind supravegheate de specialişti din Bucureşti (Petre Cişmigiu şi Mircea Crişan). A fost consolidată biserica cu stâlpi ancoraţi cu fler beton cu arcuri în exterior şi grinzi de legătură între stâlpi prin pod. A fost înlocuit acoperişul, partea lemnoasă şi pusă tablă nouă. în interior a fost spălată pictura şi făcut mobilier nou din stejar.